Те ходят по вода

При това без проблеми.

В интерес на обективността, откъдето и да го погледнеш, управляващата клика не е виновна за наводненията, за сушата след наводненията, за наводненията след сушата, за глобалното затопляне и за още куп други неща, за които вина няма как да носи. За сметка на това е виновна за всичко останало. Например е виновна за уникалното по своята същност безхаберие, заради което корабът „България“ стремглаво се носи към айсберга. Спокойно, на тях нищо няма да им стане, те ходят без проблеми по вода и се издърпват един друг, ако случайно някой все пак далдиса. Дори нямат нужда от спасителни лодки.

Въпросното безхаберие води след себе си купища други проблеми от най-различно естество: икономика, инфраструктура, движение по пътищата, престъпност, здравеопазване, образование, екология – всичко това е в блатото. Няма проблеми, те и в блатото не могат да потънат. Ходят по вода, ходят и по заблатени повърхности еднакво добре. Истински всъдеходи. Тях не ги интересуват тривиални глупости като цените на хранителните стоки, например млечните продукти, сезонните зеленчуци, хляба. Кашкавалът вече е 11 лева килограма, но кабинетът успява да сътвори поредното си чудо, обявявайки… дефлация. Най-вероятно дължаща се на понижените цени на пианата, фаянсовите плочки и да речем, шмиргелите.

Докато президентът става патрон на поредната кампания за поредното събиране на средства за поредните пострадали от поредния катаклизъм, този път Цар Калоян, Емел Етем усмихнато свива рамене и обяснява, че в Цар Калоян и вода има, и храна има, така че какво се паникьосвали хората? Така де, вода наистина има, какво се редят на опашка кой пръв да се удави?! Луди хора!

Бюджетен излишък също има. Това, най-вероятно, е повод за радост. Пари няма, но за сметка на това бюжетен излишък има. Пари за пенсии, заплати, лекарства, за пострадали от суша и наводнения, за пътища, за каквото и да се сетиш няма. Но пък има регистриран бюджетен излишък. Ето как се ходи по вода!

Бюджетен излишък слава Богу има, но Престъпността, слава Богу, отдавна умря от страх да не я препикае сам министърът, дето трябва да я бори. Щото Румен Петков също ходи по вода, за него това определено не представлява проблем, оттренирал е тази си способност във фонтана в Плевен. Отдавна. Затова, понеже престъпност вече няма, на министърът му се налага да бори хората, които протестират срещу престъпността и нанасят вреди върху имиджа на страната ни. Лумпени, които като напушени хипита се ядосват, че някой си щял да сече някакви си дървета, а после щял да строи хотели. Там някъде си. Бабички, които продават незаконно магданоз, вместо законно да гинат със стотина лева на месец. Чужди журналисти от капиталистическа вражеска държава, които разбунват грозни и неверни митове, че в България продават девойки за бели робини. Само дето още не са преборили и самите бели робини, но време има, пък и самите бели робини е възможно преди това да приключат със себе си.

Защото те творят чудеса. Те ходят по вода. Само че… Кому е нужно?!

Advertisements

10 thoughts on “Те ходят по вода

 1. Историята на Даниела е почти идентична като на Лиля в „Лиля 4ever“ – даваха го преди 2 седмици. Потресаващо е. И толкова явно! Това правителство е по-престъпно от всички досега, взети заедно. Къде е „единственият луд, който се осмели да протестира“, питам…

 2. Хм, както казва една позната: „Щаатието на България я чака зад следващия ъгъл. Колко жалко, че планетата е кръгла.“
  Сериозно, след всеки такъв случай получавам напъни за емиграция..
  Лошото е, какво можем да направим? 😦

 3. не знам, енея, какво можем да направим заедно на този етап. мисля, че е нужно първо всеки сам да реши какво е готов да направи. например аз, все още обмислям, дали да пиша едни неща за едни хора или да си мълча, понеже не си струва да се затривам. така че засега, лично за себе си, решавам, че няма да грабна оръжие и да излезна на барикада. ако има барикади, по-скоро бих се скрила. а вие?

 4. Честно, това са пълни глупости. От 17 години насам все някой мрънка как „кораба отива към айсберга“, а останолото са същите приказки на мизерниците от местната кръчма, които си мислят, че много разбират, но реално говорят разни празни и общи приказки, квото са чули от тоя-оня (примерно тва „безхаберие“ няма как да е по-клиширано). Не знам дали смяташ, че това е масивната политическа критика или нещо такова. Просто е нищо, някакви там псевдо сарказми и зверския колаж, сериозно ако отворя 5-6 линка от тия, които в момента са ми в дясно, сигурно ще прочета същите неща, но някъде наблегнато на „странджа“, другаде на свободния софтуер и все едно и също. Какъв е смисълът да ги пишете тия неща?

 5. Ами какъв е смисълът да не ги пиша, в такъв случай? Между другото, подобни коментари наистина са ми странни, както са ми странни и хората, които протестират срещу някоя телевизионна програма, гаче няма сто други, на които да отидеш с едно щракване на дистанционното. Пиша в блога си за неща, които ме вълнуват. Кеф ти рецепти за супа-топчета и мусака, кеф ти коктейли, кеф ти депресантски спомени, кеф ти псевдополитически размисли и страсти. Що пиша за това в моя блог? Щото си е мой блогът, а който иска – чите, който ни иска – ни чите, както би казал Стоичков, ако читеши. 😉

 6. Да, това е най-разпространения аргумент още от детската градина „като не ти харесва не го гледай“ и други такива. Едно, че дори да го кажеш вече е твърде късно, защото съм го прочел и не ти следя сайта не знам за какво пишеш, просто видях това и след като има възможност за коментар – коментирах. Като не ти харесва коментара не го чети. Хитро. Иначе просто реших да изложа моето мнение за подобни кръчмарски приказки, които вече са на по-съвременен носител и облечени в по-сложни думи, защото ми е интересно какво ще кажеш по въпроса, но както и да е.

 7. Добре ве, човек, влизаш ми в личната кръчма и ми заявяваш, че не ти харесва менюто. Мани я детската градина, като не ти харесва, верно излез си. Какво толкова? Никого не съм вързала, никого не съм задължила да ми чете личните размисли и страсти. Нетът е място голямо, в него за всеки може да се намери по нещо. Трудно ми е да не ти прочета коментара, след като си ми влязъл в кръчмата и си решил да говориш с мен, нали? Най-малкото е неучтиво. Не ти харесва – няма проблеми. Нормално е, човешко е, всичко е наред. И за в бъдеще няма да ти захаресва, щото не възнамерявам да си променям възгледите и стила на блога. Ако имаш нещо да кажеш освен дето не ти харесвало какво пиша – кажи. Ако не – не, какво толкова?!

 8. Защото те творят чудеса. Те ходят по вода. Само че… Кому е нужно?!

  Ами на тях самите и на кликата! Аритметиката е проста – един премирил се народ е дойна крава! Който и да управлява стига да е поне малко наред с главата знае че ресурса може да е поне малко и за него! Малко дъжд да падне – пара ще пада, малко вятър да духне, каквото и да стане – в него хляба в него ножа! Аз да съм и ти да си ще си отрежем нали!?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s