24 ЧАСА, Бойко Борисов и селяните

Лято е, жега е, слънцето неумолимо напича и бавно пържи де що има останало сиво вещество в главите на вацистите, които не са се уредили досега с мориенце. Причината за това, дето го пиша, се крие в тазсутрешното ентри на Невена Гюрова, откъдето научих за последните неволи на неуморните труженици, списващи споменатата в заглавието вацка. Този път, за да има разнообразие, лошите не са блогърите и форумните потребители, лошите са… селяните. Впрочем ето я и самата статия:

…и нейното продължение:

Има нещо симптоматично, което е характерно за хората от първо поколение с обувки, населяващи всички по-големи български градове: освен дето внезапно спират да ядат чесън и да блажат с шкембе-чорба, понеже това са просташки навици, те откриват, че селяните са започнали да им пречат. Понеже в столицата гъстотата на населението, което е първо поколение с обувки е по-голямо, съвсем логично там и преченето е по-изразено. И така дамата, авторка на този пореден вацистки шедьовър, е възмутена от по-непородистите си сънародници, които слушат чалга и не стига, че й пречат с присъствието си, ами дори като компенсация не щат да приемат митичния софийски боклук в родните си селца и паланки. Бе простаци, какво да си говорим. Оказва се, че само Бойко може да спаси ософиянчената вече селяния от напиращите й родственици, та авторката нему се надява. Така де, провинциалистите имат право да се радват на има-няма 200-300 лева заплата там нейде из дълбоката провинция, просто щото госпожа Диляна Ценова е успяла да си купи обувки преди тях. Бе селяни бе, да мрат там, амаха!

За пореден път се убеждаваме в предприемчивостта и харизмата на столичния градоначалник: Румен Петков трябва да сключи договор, за да го хвалят, а кметът по-скоро трябва да сключи договор, за да не го. Той не иска, просто нещата така стоят, какво да направи човекът?! Прочие, вятърът, който вацката му прави, не спира дотук. На следващата страница актьорът Иван Ласкин изкарва на показ едно желание, излязло директно от дълбините на душата му: връх Мусала да се прекръсти на Бойко Борисов, обаче отправя и закана: ако гениалният и вселюбим народен водач не успее да ни оправи, той (Ласкин) щял да се грабне да живее в Уганда при павианите. Е що ще ходиш чак в Уганда бе, Ласкин?! Тя България вече опасно се доближава като качество на живот и законност до споменатата африканска държава, а колкото до павианите – по-лесно ще ти е да отидеш до Рупча и да заживееш при селяните. Хем поне доматите ти ще са домати, прасето ще ти е прасе (че то при тези цени на домати и на свинско на човек да му се прище да се пише на маймуна и да влезе в зоологическата градина, поне банани безплатно ще му дават), а и вероятността да пипнеш някоя опасна африканска болест ще е намалена до минимум.

А иначе нещата си вървят по нормалному: имаме си нов, приет по просто невероятно пародиен начин избирателен закон, налазилият Варна елит, прясно сдобил се със здравословен бронзов тен, зарадва всички ни с плосък данък и 10% увеличение на пенсиите, всички ахкаме от удивление пред невероятния бюджетен излишък, тоест се радваме на неспособността на правителството да разпредели правилно приходите си, така че да няма дупки, в които може да потъне цяла флотилия Титаници барабар с айсбергите, остана само Бойко да пребори селяните, след което какво повече може да иска човек?!

Advertisements

16 thoughts on “24 ЧАСА, Бойко Борисов и селяните

 1. Особено удоволствие ми носи следната констатация за „пришълците“ :

  Никой, дори Бойко Борисов, не знае точния им брой.

  Че как можем дори да се съмняваме, че някой знае повече от Бойко Борисов?! Предлагам да се направи проверка на тестовете за кандидатстуденти – ако нещо не се знае от Бойко Борисов, да се премахне – явно не е важно или не е истина. ;))

 2. Мани, аз като разправям, че на Чък Норис му е време да излиза в пенсия, никой не ще да ми повярва 😦

 3. И накрая Костов не е пропуснат, хем леко го хвали, пък после споменава, че сестра му е к…а, за да не се забрави…
  Лумпениадата е пълна…

 4. Простотиите, изписани досега в „24 часа“ вероятно могат да изпълнят печатното издание на „Енциклопедия Британика“. Защо им се връзвате на тези?

 5. Аз още миналата година си мислех,че е време София да обяви независимост и да става каквото бате Бойко каже.Тия хора от 24 часа напоследък направо ми скриват топката.

 6. Осмо чудо на света е този часови таблоид, направо! И най-любимо занимание на неговите драскачи е обобщаването на големи групи от населението (блогъри, селяни и т.н.), за да бъде още по-нагледно обрисуван общият враг на народа. Ако бе вестник като вестник – да се възмутиш. Ама то си е направо амбалажна хартия, която става само да си миеш прозорците с нея. А във връзка с темата, от личен опит мога да свидетелствам, че някои от най-големите селяндури по манталитет и възпитание в София са не други, а представители на т.нар. кореняци столичани.

 7. То, реално, се налага да се хвърлим в безмилостна борба със селянИята, независимо отде идва. Защото този град- София- прилича вече на тлъсто, мазно, задръстено, миризливо, лайняно бунище, озвучено подобаващо с долнопробна чалга (уж „музика“ де, лансирана в близкото минало от един любезен настоящ архонт, праведник и кандидат за кмет на горепосочената кочина, а по произход- бесен селянин).
  Както е известно, чалгата, като първообраз, идва от династията на Кауните- кратунести пъпеши с вкус на оранжерийна краставица, ситуирани нейде из дълбокия прованс в Южна БълХария, предвождани от инженер- самодееца митю пайнера (с малки букви-умишлено).
  Бедите на столичния град идват главно от ордите душман- провинциалисти, които мязат на едни твърде достойни наследници на хуните и правят такива мизерлъци, дето и бая ви Неделчо Михайлов от онуй движение за Вашия град не би могъл да си представи, камо ли да оправя.
  Та, молба към всеки новоприпознат пишман софиянец- елате за малко, елате ни на гости за ден-два-три… Че после си вър`ете отдето сте.
  Одобрявам бариерата. Нека.

 8. …И плюс това- статията е супер точна; ако имате представа какво изобщо се случва тук- нямаше да умувате.
  Бариера.

 9. http://www.sofia.bg/zemi_pod_naem.asp

  „Земи под наем

  Земеделски земи от Общинския поземлен фонд, които могат да бъдат отдавани под наем, както и за земите отдавани под наем по чл. 19 от Закона за собственоста и ползването на земеделските земи

  Изберете район: 1 Средец Средец 2 Красно село Красно село 3 Възраждане Възраждане 4 Оборище Оборище 5 Сердика Сердика 6 Подуяне Подуяне 7 Слатина Слатина 8 Изгрев Изгрев 9 Лозенец Лозенец 10 Триадица Триадица 11 Красна поляна Красна поляна 12 Илинден Илинден 13 Надежда Надежда 14 Искър Искър 15 Младост Младост 16 Студентски Студентски 17 Витоша Витоша 18 Овча купел Овча купел 19 Люлин Люлин 20 Връбница Връбница 21 Нови Искър Нови Искър 22 Кремиковци Кремиковци 23 Панчарево Панчарево 24 Банкя Банкя
  Направете избор на район. “

  К А К Т О С Е К А З В А: Б Е З К О М Е Н Т А Р!!!

 10. @Bob: Ти не си ли обърнал внимание, че „селянин“ е състояние на духа, което не зависи от адресната регистрация?

 11. Pingback: "Лумпенизацията не е добродетел"

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s