Явно през лятото такива глезотийки вървят, та реших да споделя рецептичката и за фамозното дайкири. Всъщност е напълно възможно да се направи в къщи, стига да разполагате с добър блендер (е, и с ром…) 🙂 И така, записвайте!
Съставки:
-
1 с. л. захар
-
пресният сок на половин лайм
-
една идея мараскино, само за аромат
-
50 мл. тригодишен Хавана Клуб
-
лед
Приготовление:
Всичките компоненти се слагат в блендер и се разбиват, докато ледът стане на сняг, след което полученото вълшебство се сервира в чаша с две сламки. Е няма такова блаженство просто! Като не можем да отидем на Карибите, ще докараме Карибите тук! 🙂
Един път съм бил в Куба и няма що годе свясна кръчма, където Хемингуей да не пил дайкири или мохито.
Е има го и това, но Бодегитата все пак е документираното му местенце, самият той я споменава, а пък би трябвало да си знае най-добре! 😛