Хайде на цирк!

Парламентаристите днес надминаха себе си. Това, което се случи в Народното събрание беше у-ни-кал-но. На бял свят депутатите демонстрираха цялата възможна байганювщина, която българинът тайничко носи в себе си и от която се стреми да се дистанцира. Поне на думи. Шикалкавене на дребно, цупене, мръщене, гевезелъци, това беше днес българският парламент. Най-висшият ръководен орган на държавата България. Прясно завърналите се депутати от БСП например спечелиха необявеното състезание по дебелоочие с препятствия от наглост: веднага щом прибраха картите си, които довчера съвестно гласуваха вместо тях, обвиниха присъстващите, че гласуват с чужди карти. Номерът мина…

В бъркотията беше предложен за гласуване и параграф. Някакъв. Никой не разбра какъв, защото, въпреки протестите, текстът му не беше прочетен. БСП и ДПС обаче чинно си го изгласуваха. В момента, в който беше поискана поименна проверка на присъстващите в залата, пак от ДПС поискаха тайм аут. Даден им беше.

Видяхме тролене на живо. Истинско, неанонимно тролене. На възмущението от страна на опозицията, че това, което става в момента в Народното събрание е незаконно и е фарс, беше отговорено, че законът в първоначалния си вид нарушавал човешките права. На екскурзиантите… На 27 юли 2007 г. беше тотално стъпкана и заплюта каквато и да имаше останала законност в България. Да оставим настрана факта, че принципът за уседналост бе дезинтегриран на бърза ръка. Впечатляващ по своята същност беше начинът, по който това се извърши. Българщината лъсна като въшка на челото на политиката, крещейки с цяло гърло „Булгааар! Булгаааар!“ Мислехме, че решението на ВАС за Странджа е скандал? О, не, не беше. Не и след пошлото хардпорно, което беше играно днес наживо не къде да е, а в сградата на българския парламент и не от кого да е, а от българските депутати. И всичко това гарантирано ще изчезне в пожарищата на горещото лято, умело изместено от поредния репортаж за страданията, които са преживели сестрите в Либия. Не вярвах, че ще го кажа…

Ашколсун, другари, евала. Само ми върнете парите преди да продължите с долната си, безвкусна пародия, става ли?

Advertisements

14 thoughts on “Хайде на цирк!

 1. Не се вълнувай толкова – всичко е под контрол 🙂

  Ако разгледаш ситуацията от друга гледна точка, ще разбереш че проблема не е във вноса на гласове. Точно както истинския проблем на един бизнес не може да бъде вноса – от Турция или Китай, все тая.

  Направи си труда да разровиш статистиките от минали избори и ще видиш съвсем ясно какъв е проблема. Да се реши този проблем е възможно, но трябват системни и интелигентни действия.

  Опозицията мрънка, защото е по-лесно 🙂 А ти?

 2. Аз в случая се вълнувам не от друго, а от начина, по който протече вчерашната пародия. Между другото не мрънкам, а се вбесявам от действията на управляващата коалиция. Относно мрънкането на опозицията съм съгласна – по-слено е да мрънкаш, нежели да действаш. Изтърваха множество златни шансове опд форматан а народни недовослтва за каквото се сетиш – Странджа, заплати и какво ли още не. Но не ми беше думата за това, ставаше въпрос за перверзията, дето се разигра вчера в парламента. Беше свръх сюрреалистично просто, дори и за мен, дето вече мислех, че трудно може да ме изненадат.

 3. Изтървали шансове казваш. Шансове за какво?

  А това което наричаш перверзия, хардпорно… на някои им харесва 🙂

 4. Ох, не ми се отговаря на очевидни въпроси, ще ме извиняваш. Все пак ще го направя, щото иначе трябва да се хвана на работа… Факт е, че опозицията в момента е в канала, а вероятността да си остане там още дълго време е голяма, щото с покриването си при протестите загуби всички шансове да си възвърне поне малко от популярността.

  На някои пък им харесват и детското порно, снъфа и какво ли още не, така че забележката ти е ирелевантна. Изобщо не говоря за това на кого какво му харесва, само казвам, че на мен не ми харесва да гледам хардпорно в парламента си. Мястото му не е в сградата на Народното събрание, а по телевизията след полунощ, за предпочитане по кодиран канал, че и деца гледат.

 5. Дали да не те спася за още малко от любимата работа?

  Ти например би ли застанала зад кофти кауза, само за да печелиш популярност? Каквото ще да е, само да си пред камерите и по първите страници на вестниците…

  Или обратно: една добра (според теб) идея има хиляда привърженици и няколко милиона противници. Ти си лидер на партия, трябва да печелиш избори. Какво ще правиш с идеята?

 6. Браво!

  Ето ти дефиниция за „кофти кауза“: поредната дивотия която доминиращите медии са захапали и предъвкват шумно, за да привлекат/отвлекат общественото внимание…

  Характерни белези: никой не знае какво всъщност става или е станало, но всички имат предложения какво да се прави (в общия случай: някой трябва да бъде разследван, уволнен, свален, разпнат…) Искаш ли примери? 🙂

  А в другия въпрос има ли нещо неясно?

 7. Така, не мога да разбера естеството на спора. Аз твърдя, че вчера в парламента се игра пошла пиеса с елементи на хардпорно и се възмущавам от това. Установихме, че на теб (може би) хардпорното (в парламента) те кефи. Това допускане води до извода, че ако е вярно, то очевидно имаш някакви проблеми с ценностите си, а аз едва ли съм човека, дето може да си позволи да те съветва и насочва. Ако не съм те разбрала правилно и хардпорното в парламента не ти се струва добра идея, приеми извиненията ми, но не ми защитавай правата на хората, които се кефят на съвопуляващи се, макар и само словесно, депутати. (Вж. пак това с ценностите)

  Очевидно с отговора си визираш сапунката „Либия“. Аз пък смятам за идиот всеки, който си позволява да си прави PR-а на тази снова. Ако не говориш за медичките обаче, не ми говори с описания, а дай конкретен пример.

  По следващата точка, моя милост не се изживява като статистическо бюро, но се осмелявам да допусна, че неща като съотношение заплати:цени, като здравеопазване и образование, като екология, като срив на законността и на правораздавателната система, да не говоря пък за тънки струни като тривиалния изборен туризъм, всичко това все има повече от няколко хиляди привърженици и едва ли има няколко милиона противници. Просто проблемът „искам да живея по-добре“ е проблем на човека откакто свят светува. Следователно спането на опозицията докато сума ти гилдии протестираха за заплатите си, ми говори, че тези хора просто в момента нямат дупе да излязат на светло.

  Моментът пък с торентите и шетането на Петков из интернет и блогосферата вероятно действително има няколко хиляди привърженици, по простата причина, че хората в България, които ползват интернет, все още са малцинство. Това обаче изобщо не значи, че всички останали, които не ползват интернет, са противници. Следователно привличането на вниманието на засегнатите от действията на ГДБОП би има донесло само плюсове, пък нека да са във вид на няколко хиляди гласа. Опозицията просто не е в състояние да се откаже от тях. Пример: Антония Първанова, която успя да спечели евродепутатско място за НДСВ, въпреки че тя самата не влезе в европарламетна поради недоизкусуреността на закона и по-специално частта с мажоритарния елемент в него.

  И ужасно многоте моля, пожали ме и не ми задавай въпроси тип „докажи ми, че водата е мокра“. Грешка в характера ми е, че тръгвам да обяснявам и да нося доказателства, така че просто не го прави.

 8. Не може да разбереш естеството на спора, защото няма спор 🙂

  Току що този тест ме изкара на 10 годинки. Я го направи и ми кажи как е за теб…

 9. Мене ме изкара горе-долу на същата възраст, на която съм ама ше живея най-много докъм семсе 😦 А инак аз оределено ментално съм на възраст, в която все още си смуча палчето 😦

 10. Видях, че си минала през Ангел…

  Текста на Саватер (линка от втория ми коментар в „Народ ли сме, що сме“) познат ли ти е?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s