За да не налази ГДБОП

Уважаеми блогъри, анонимни влечуги, черни дребни селяни и прочие организирани престъпници, сигурно сте се питали защо от всички, предавали информация за странджанските протести и/или участвали в тях, само Мишел е бил привикан да дава обяснения и да пише протоколи. Вероятно се озадачавате какво точно в неговия блог е предразположило поборниците срещу организираната престъпност да се заинтригуват от лицето Бозгунов. Отговорът е ясен: след като се въведе в адресния бар www.optimiced.com, се отваря страница, на която има тема по повод протестите за Странджа. Дотук, ще кажете, нищо ново. В смисъл, то почти нямаше блог тези дни, в който да няма тема, касаеща ижеспоменатите протести. „Що точно Мишел?!“, продължавате да се питате? Ами това, което явно го отличава от останалите интернет-потребители, препредаващи си информация за протестите, е следното:

„Установено е, че домейнът www.optimiced.com е уеб-сайт и личен блог на лицето Мишел Бозгунов. IP адресът (208.97.170.179), на който се намира интернет сайта, е на американската хостинг компания DreamHost Web Hosting, намираща се в Калифорния. Регистрацията на домейна е извършена през „прокси“, поради което информацията относно регистранта страница е единствено за хостинг компанията представила интернет пространството“

Ами… С други думи, четох го аз въпросното писмо, на което може да се насладите и вие, ако последвате линка, четох, и от него разбрах, че Мишел призовавал в блога си народът да понесе камъни и дърве и да пребори властта. Тък като пък бях чела обстоятелствено и самия блог, те такъви призиви не срещнах там. Затова стигнах до следния извод: термините IP, прокси, домейн, хостинг, както и мистичният набор от цифри, вероятно шифър някакъв (208.97.170.179), са се сторили нещо извънредно страховито на хората, на които им е бил възложен случаят. Сигурно след като са прочели информацията за домейна, чиято регистрация е била извършена през прокси, са я разтълкували някак като подмолна заплаха за обществения ред, идеща от Калифорния. От тази гледна точка нищо чудно, че са решили, че Мишел ще бори властта с калифорнийски камъни и дърве, поради което силно са се притеснили и са го привикали да му обяснят к’во може и к’во не може да пише в личния си сайт.

С други думи, ако не щете да намерите ГДБОП-ове на изтривалката си, стойте далеч от домейни, хостинги, проксита, пазете се от IP-та и се опитайте да нямате нищо общо с Калифорния. Лека вечер! 🙂

8 thoughts on “За да не налази ГДБОП

 1. Ти ме разведри с това писание малко, мерси 🙂

  Усмихна ме (ако въобще мога сега да се усмихвам)

  Благодаря 🙂

 2. Мерси мерси 🙂

  След това инфо, пуснато от „услужлив“ някой си по BTV вчера (МИСЛЯ ЧЕ Е BTV):

  „“ От МВР изтече контролирано информация в някои медии, че Михаил
  Боздуганов е главният организатор на протестите, включително и на
  блокадата на “Орлов мост” преди десетина дни, заради която 35
  природозащитници бяха прибрани в ареста и след това пуснати. „“

  \публикувано в mediapool\
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=130381&srcpos=2

  …как да се усмихнеш? 😦 Нито съм Боздуганов, нито съм главен организатор на протестите 😦

  Лов на вещици ли е това сега, изкупителна жертва ли съм или какво?…

  shit…

 3. Мамооо… тъпотия ли бе, да я опишеш…
  Както и преди съм казвала, българската журналистика е живо подстрекателство към пиромания 😉 (не съм сигурна за правописа…)

 4. Мишел, виж ся. Работата е там, че адашът ти Михаил, ама с фамилия Боздуганов, е вдигнал на всеоружие куцо и сакато влечуго с достъп до интернет. Може би дори този зъл и подмолен тип живее в Калифорния и има IP?! Ако е тъй, мисля, че можеш да простиш на хорицата неволната грешка, а? :mrgreen:

 5. Аз да си кажа:

  СЪОБЩЕНИЕ:

  Уважаеми ГРАЖДАНИ,
  Присъединете се към митинг-шествие под надслов

  НЯМА ДА МЪЛЧИМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!

  в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието
  и за Свободата на словото

  19 юли 2007 г., четвъртък,

  Начало: 19.00 пред Националния дворец на културата (НДК)
  Маршрут: по бул. Витоша до храм-паметник „Александър Невски“

  Ден преди гледането на второ четене на Законопроекта за изменение на Закона за защитените територии в Народното събрание, ние отново ще излезем на улицата, за да покажем загрижеността си за съдбата на прекрасната българска природа.
  В последните дни се случиха и няколко ТРЕВОЖНИ СЪБИТИЯ, към които искаме да привлечем вниманието на обществеността:

  – Уволнен бе директорът на Национален парк Рила инж. Васил Петров, който досега противодействаше на посегателствата на „инвеститорите“;

  – Очевидци заснеха потресаващи кадри от работата на булдозери в
  Националния парк;

  – Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) се
  опита да ограничи разпространението на информация в Интернет за
  гражданските протести в подкрепа на Природен парк Странджа.

  За да се спазва законът,
  за да се уважават правата на гражданите,
  за да остане природа в България,
  поставяме за пореден път СЛЕДНИТЕ ИСКАНИЯ:

  1. Върховният административен съд (ВАС) да отмени решението, с което се обявява за нищожна заповедта за ПП Странджа. Министерски съвет да приеме Плана за управление на парка. Парламентът спешно до почивката да приеме закон за потвърждаване на всички защитени територии.
  Незаконният строеж на курортния комплекс „Златна перла“ да бъде
  рекултивиран.

  2. Министърът на околната среда и водите да даде гаранции, че няма да бъдат допуснати ски писти и съоръжения на територията на НП Рила, като прекрати процедурата за екологична оценка на плана за ски зона Паничище в частта й, попадаща в националния парк.

  3. Министърът веднага да издаде заповеди по чл 19 на ЗБР (Закон за
  биологичното разнообразие) за всички черноморски територии от НАТУРА 2000 за забрана за строежи във всички предложени НАТУРА 2000 зони за опазване на местообитания по морския бряг.

 6. БТВ е Стожер на правителството и лично на Р.П. Тази квалификация бе положена с уволнението на Диво Нинджев. (Каква свобода на словото ви гони?!?)

  А във въпросния репортаж БТВ каза така: „…. Мишел…. е главен организатор и инициатор….“ (главно обвинение) и после: „Той не е присъствал на протестите.“

  Ами бравос, Мишеле, отри нова форма на консипативната дейност.

 7. Пфффффффф…. Имаме си Боздуганов, главен подстрекател…. Гениални са просто, нямам думи… о.0
  Наистина заприличва все повече на лов на вещици, дано поне кладите ги избегнем :Р

  Ще се видим утре на протеста! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s