А бе…

Добре де, аз вече нашта журналистика наистина съм я отписала. То не са неграмотни статии из уж водещи ежедневници, то не са тенденциозни коментари, то не е блюдолизане сякаш участват в надпревара, не са безумно построени изречения със сюрреалистичен словоред, не са наистина умопомрачителни заглавия, не са смехотворни въпроси и какво ли още не… Ама не, вижте бе, как го тълкувате това:

 

Гей бяга 100 м за 9.79 побутван отзад

 

А?!

 

Липсата на запетайка след 9,79 изобщо не му е основният проблем на това заглавие. Проблемът е какво всъщност ни съобщава то. Мисля, че е видно за какво става въпрос, или поне донякъде… Да, ама не! Каквото и да си мислите, изобщо не можете да отгатнете за какво точно иде реч. Ето я, прочие, самата статия:

 

Американският спринтьор Тайсън Гей даде най-добър резултат за сезона на 100 метра. На състезание в Карсън Гей пробяга дистанцията за 9.79 секунди и изравни националния рекорд на САЩ, но резултатът не се смята за официален, тъй като попътният вятър е бил над допустимата норма.

Е ми, какво да говорим повече? Там някъде някой редактор кротко получава парици без изобщо да напъва двете си сиви клетки, дето се вика – какво му плащаш… ->Ето го и генераторът на този забележителен журналистически шедьовър!<-

Advertisements

11 thoughts on “А бе…

 1. боли ме да си го призная, но живеем в адски смотана държава, 90% от чието население се състои от лумпенизирани сволочи.

 2. „живеем в адски смотана държава, 90% от чието население се състои от лумпенизирани сволочи.“

  Предполагам още повече ще те заболи от прозрението, че това няма нищо общо с държавата – 90% от човечеството се състои точно от лумпени.

  Именно затова редакторите на вестници и журналистите не бива да се обвиняват за подобни заглавия – те просто целят таргет аудиторията си.

  В. Сън (4 млн тираж седмично) примерно излиза със заглавия от типа „Двуглаво момче от Марс с триглава пишка долетя, за да завладее земята“. Има и снимка.

 3. ясно е, че в българия всякакви ‘новости’ и тенденции от по-развитите държави идват няколко години по-късно.

  ето – тъпата ни преса, на която сволочите вярват и с която се забавляват, все още смята, че да си гей е нещо смешно. това в нормалните държави отдавна е забравено. ама уви. като бяхме малки, чувахме ‘новите’ песни от запад средно с 4-5 годишно закъснение. дали след 4-5 години народът ни ще е с малко по-малко закърняло мислене обаче?

 4. Longanlon, аз съм напълно съгласна с теб. Тъпаците са навсякъде, не само тук.

  Лошото е, че в България пропорциите се промениха драстично последните няколко години в полза на тия с генния дефицит и общото положение е трагично.

 5. Аха, освен това сме малко, така че инвазията им ще се осъществи за доста кратко време. Поне ще свърши бързо…

  А „Сън“ ми е известен, лошото е, че тук нему са равни не само ШОК и ПАПАРАК, за почетен „Сън“ усърдно се борят и мастити гиганти като ТРУД, 24 часа и Стандарт, дето уж се представят за по-елитни, рийш ли. А спортните издания, като цитираното тук, просто отдавна са causa perduta.

  Да ме пита човек за к’во ли се дразня, ама на! Побеснявам като знам, че някакви хора генерират некадърност само с присъствието си, срещу което получават добри заплати! 👿

 6. Здравей, прочетох заглавието и новината на колегите ми в офиса. Един от коментарите гласеше: „Българските журналсити трябва непрекъснато д абъдат подбутвани отзад“….:-)

 7. “Българските журналсити трябва непрекъснато д абъдат подбутвани отзад”….:-)
  Мерси, аз нямам нужда…
  Колкото до заглавията – всичко е въпрос на политика на вестника. Веднъж колежка от „Стандарт“ ми се оплака, че дори да иска да напише нормално заглавие, редакторът го зачерквал щото не било ‘достатъчно скандално’…Така че какво да си говорим – longalon е прав – каквато аудиторията – такава и пресата!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s