А някои не са сами…

В оня смисъл. Кажеш на някого, че не е сам и после правиш и съответен жест с помощта на китката си, за да обясниш точно какво имаш предвид. А за кампанията „Не сте сами“ съм казала всичко, което съм имала да кажа.

Преди това обаче не бях се замисляла, че е възможно Софиянски да роди идеята за евродепутатството на медиците, а Янев да я попие с готовността на руснак, държан на сух режим цяло десетилетие. За мен това е поредната тъпа идея, дето не мога да обясня колко точно е тъпа. Не мога да употребя понятието „популизъм“, за да охарактеризирам действията на оня димкаджия Янев. Да кажа „популизъм“ на това е все едно да нарека изветрялата бира алкохолен концентрат. Добре, представяме си, че законът минава, всички целокупно гласуваме и правим сестрите евродепутати. И к’во? Кадафи ги пуска? В смисъл, пуска ги? Не е ли по-вероятно да направим сеир пред света, който изумено гледа поредната ни дивотия и ни праща на лекар, за да ни изпише прозак? Тоест, Кадафи ще ги пусне по живо по здраво, а няма да каже примерно нещо като: „а бе мен какво ме итнересуват вашите акробатики, тея ще си стоят тук и това е!“ Как ще го принудим? По силата на какво? Със силата на какво? Европа ще изпрати войски, за да освободи своите дипломати? Ама верно? Айде бе!

Ама Кадафи ще се трогне от дипломатическия имунитет… И няма да отвърне, че сестрите са заразявали клети либийски дечица преди да им бъде присъден тоя имунитет, нали? Това би предизвикало юридически прецедент в световен мащаб. Примерно, САЩ по погрешка хващат Осама, обаче саудитците си го избират за член на парламента или каквото там изборно имат и си го искат обратно. Или арестуват някой талибан, дето стои зад не знам колко самоубийствени атентати, примерно хващат тоя, дето е лично отговорен за атентата в Мадрид, а неговите хора си го избират за президент. И испанците, щат не щат, го връщат. WTF?! Ама ние знаем, че сестрите са невинни, това е разликата. Да, от наша гледна точка. На Кадафи му е удобно те да са терористи. От гледна точка на саудитците обаче Осама е герой. Нали няма нужда да се пенявя повече?!

Не го дишам Дилов, ама за едно беше прав – Яне като изложи поредната си екзотична идея, дето съм я забистрила тука, вика: „ако ще ги избираме за евродепутати, че да проимат дипломатически имунитет, не е ли по-лесно президентът да ги назначи за дипломати?“ Цитирам по памет де, ама е прав. Назначава ги Първанов примерно за заместници на посланика, консула, и пр. и така. Звучи точно толкова тъпо, колкото и евродепутатската идея. Това не е нищо друго, освен болни опити за PR и вдигане на рейтинг, а Джеров ме изуми – имах го за умен човек. Ебаси. 😯 И сега какво излиза? Понеже не съм си кичнала трикольорче на ревера, а освен това не ща да участвам и в тази нова ситуационна комедия, вероятно съм изверг. Останалите, дето са лично отговорни за това развитие на нещата обаче, са дипломати, така че тях закони ги не ловят. Включително и морални такива. Ндааааа…

Advertisements

6 thoughts on “А някои не са сами…

  1. Сутринта чух малко от спора по повод безумиците на Янко, докато се събуждах, но доколкото схванах става въпрос за промяна на избирателния закон, касаеща правото да се кандидатират хора, които през последните години не са пребивавали в България… Защо ли направих връзката с правото на вот на изселниците в Турция?.. Де да знам – може и аз да съм сънувала още…

  2. Съгласна съм с всичко, което казано от теб едно дребно изключение. Или по-точно корекция.

    Познавам Джеров в качеството му депутат в 3 парламента. Имахме даже близки отношения. Не съжалявам за това. Човекът е интелигентен, с чувство за хумор и ерудиция,с абсолютно модерно отношение към медиите.

    Единственият му проблем е, че е напълно безгръбначен. Толкова безгръбначен, че даже от СДС го шкартираха за това. Това в известен смисъл не е негова вина. Животът твърде го е мачкал, а не можем да очакваме всеки да е герой.

    Но Джеров никога не е бил непочтен и не се е облагодетелствал от високото си – по едно време – положение във властта. Той не напълни гуша от него. Това е също едно от ниещата, за които го уважавам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s