Супа „Топчета“ със зелева чорба

Бързам да споделя тая рецепта преди някой гений да открие начин да забрани производството на кисело зеле в домашни условия.

Продукти:

  • 1 л. зелева чорба
  • 500 гр. кайма
  • една пиперка
  • 2 средни картофа
  • 1/2 стрък праз
  • 2 средни моркова
  • 1 с.л. олио
  • черен пипер (млян и на зърна)
  • чубрица
  • кимион
  • щипка индийско орехче
  • фиде
  • 1 яйце
  • 2 жълтъка
  • 1/2 с.л. оцет

Приготовление:

Каймата се смесва с яйцето, мления черен пипер, кимиона, чубрицата и индийското орехче и се омесва хубаво. След това с намокрени ръце от нея оформяме малки, максимално равни по размер топчета. В тенджера смесваме 1 л. зелева чорба с 2 литра вода и след като заври, прибавяме зеленчуците заедно с няколко зрънца черен пипер. Когато омекнат достатъчно ги пасираме, прибавяме топчетата и след като водата отново заври, слагаме и фидето. (По принцип супа „Топчета“ върви с ориз, но просто аз по лични причини не мога да понасям ориз в супа, затова предпочитам да сложа фиде. Ако вие нямате моите гастрофобии, естествено ще сложите ориз). Застройва се с два добре разбити жълтъка с оцет, а при поднасянето се наръсва с пресен магданоз.

Advertisements

4 thoughts on “Супа „Топчета“ със зелева чорба

  1. Jalko che nyama zeleva chorba, shtot za supa topcheta si umiram! 😦 I interesno, no imame tochno sushtata gastrofobiya otnosno oriza w supite (az inache mnogo prilejno si go obichkam, no ne i v supa)! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s