Пълнено пиле с хляб

В неделя вечер е полезно човек да си хапне и пийне, че да се зареди с положителни емоции за понеделника, който подло дебне иззад ъгъла. 👿 В конкретния случай мога да предложа следното меню: ракия със селска туршия за мезе, като второ: пълнено пиле с хляб и хубаво сухо бяло вино, а за десерт – ми аз много не обичам десерти, ма вие може да си хапнете каквото искате 🙂 Та ето какво се иска за пълненото пиле:

Продукти:

  • Пиле (големичко)
  • Около половин сух бял хляб
  • 3 чаши сухо бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • 1 яйце
  • праз един стрък (ако не ни се намира , заместваме с една глава ситно нарязан лук)
  • пилешки дреболийки – това сърца, дробчета и прочие (ако има)
  • 200 гр. гъби (най-добре смесени разнообразни гъби, но става и само с вездесъщата култивирана печурка :))
  • магданозец
  • зеленчуков бульон или вегета
  • соев сос
  • чубрица
  • щипка индийско орехче

Приготовление:


Пилето се измива, почиства се ако има разни там перушини и се бута нейде настрани.
В това време на хляба му се махат корите и се накисва в двете чаши с вино, изважда се, отцежда се, слага му се една супена лъжица вегета или бульонче, едно яйце, половин глава много наситно нарязан или дори настърган праз/лук, черния пипер, чубрицата, индийското орехче, магданоза и накълцаните на ситно дреболийки, стига да ви се намират, гъбите, дето трябва да ви се намират и всичко това се омесва много, ама много хубаво, докато се получи хомогенна смес. Ако обичате и други подправки – слагайте, не се стеснявайте!
Тъй. Почва същинската част – пълненето на пилето: пилето се пълни, а каквото остане от сместа се разпределя под кожата му – с помощта на остро ножче кожата се отлепя от месото, че да може в получената кухина да се сложи плънка, която после да се разпредели равномерно. След като приключи тази операция зашиваме пилето, наръсваме го със соев сос да стане кафевичко, слагаме го в глинен гювеч или йенска тенджерка и ако има още останала плънка, се разпределя около него. Туряме масълце отгоре му, изсипваме третата чаша вино и го печем.
Вкусно е, имате честната ми пионерска! 😛

Advertisements

5 thoughts on “Пълнено пиле с хляб

  1. Мммм я! Ако пък знаеш колко е вкусно… 🙄 И не се прай особено трудно, напук на това, което изглежда на пръв поглед! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s