Пиле Quattro formaggi

Продукти:

  • Едно по-големичко пиле
  • 100 гр. хубав кашкавал, за предпочитане „Витоша“
  • 100 гр. синьо сирене
  • 100 гр. пушено сирене
  • 100 гр. топено сирене
  • гъби около 200 грама: най-добре да са смесени, например печурка, шийтаке, манатарка…
  • 1 ч.ч. бяло сухо вино
  • соев сос около 2 с. л.
  • сол,
  • черен пипер,
  • чесън на вкус,
  • около 50 гр. краве масло

Приготовление:

Пилето се нарязва, измива, посолява, напиперява, наръсва със соев сос и пр. и се нарежда в глинен гювеч или йенска тенджерка, като отгоре му се нареждат сиренцата. В същия тоз гювеч (а не в някой другRazz ) се слагат и гъбките, долива се чашата вино, отгоре се нарежда и счукания с кравето масло чесън, адската смес се захлува и се пече на умерена фурна около час и половина.

Консумира се с добре охладено бяло сухо вино, същото, с което е сготвено пернатото. Много вкусно става, честно!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s